Adviesbureau van Leeuwen
                     

Hulp bij schulden:


Hebt u een betalingsachterstanden in uw vaste lasten of zijn er inmiddels deurwaarders of incassobureaus ingeschakeld? Dan kunnen wij een uitkomst voor u zijn.
In een traject van hulp bij schulden proberen wij er voor te zorgen dat u definitief van uw schulden afkomt.
Als adviesbureau bemiddellen wij tussen u en uw schuldeisers.
We gaan er van uit een juiste situatie voor u te bereiken, zorgen dat de schulden in delen kan worden terugbetaald
Dit gaat aan de hand van een aantal berekeningen zodat u in staat bent om al uw vaste lasten te betalen en daarbij uw schulden kunt gaan aflossen.
We beginnen met het maken van een overzicht van uw schulden. Daarnaast kijken wij naar uw inkomsten en uitgaven. Eventuele rechten op toeslagen worden ook aangevraagd in het proces.
Via een berekening van inkomsten en uitgaven wordt het bedrag berekend dat u aan schulden kunt aflossen, de zogenaamde afloscapaciteit. 
Op basis van uw afloscapaciteit gaan we betalingsvoorstellen doen aan uw schuldeisers. De maximale duur van een traject is in principe drie jaar. Als er akkoorden zijn met uw schuldeisers, kunnen wij er voor zorgen dat de betalingen ook elke maand volgens afspraak worden gedaan. 

Als blijkt dat het niet mogelijk is om de schulden binnen 3 jaar af te lossen, dan zal ik u adviseren contact op te nemen met uw gemeente. 

Het traject bestaat uit een combinatie van budgetcoaching, Budgetbeheer en thuisadministratie. Daarom zal er een offerte op maat gemaakt worden na een intake gesprek.